Visste du detta om att fylla i ansökan om dagpenning?

I ansökan om dagpenning finns nuförtiden löne- och anställningsuppgifter färdiga, vilka har kommit direkt från inkomstregistret. Tack vare förifyllda uppgifter går det ännu snabbare att fylla i ansökan och ofta behövs färre bilagor till ansökan.

Kontrollera förifyllda uppgifter

Det är alltid bra att kontrollera förifyllda uppgifter själv och vid behov komplettera dem. Om löneuppgifterna är ofullständiga eller om det inte finns några förifyllda inkomstuppgifter, bifoga ett löneintyg eller lönebesked till ansökan. Till exempel inkomster från företagsverksamhet anmäls inte till inkomstregistret, så vi behöver en redogörelse om dessa av dig.

Spara ansökan ofullständig vid behov och komplettera den senare

Du kan spara ansökan även ofullständig och fortsätta fylla i senare. Du kan också komplettera uppgifterna även efter att du har lämnat in ansökan via knappen ”nya inkomstuppgifter” som du hittar på ingångssidan till eKommunikation. Om du redan har lämnat in ansökan lönar det sig ändå att slutföra ansökan så snart som möjligt så att din ansökan kan behandlas utan dröjsmål.

Ibland är uppgifterna i inkomstregistret inte tillräckliga som sådana för att behandla din ansökan. Då ber vår sakkunniga dig om ytterligare uppgifter vid behandlingen av ansökan.

Ge respons

Vi utvecklar våra tjänster hela tiden, så att dina ärenden hos oss på KOKO fungerar så bekvämt och smidigt som möjligt. Tipsa oss om utvecklingsförslag, till exempel via länken ”ge respons” på utloggningssidan i eKommunikation!