Visste du det här om ansökningsperioderna för dagpenning?

De flesta som ansöker om dagpenning lämnar in sina ansökningar för en kalendermånad, det vill säga för en ansökningsperiod som börjar från den första dagen i månaden och slutar den sista dagen i månaden. Visste du att ansökningsperioden inte alltid nödvändigtvis behöver vara en kalendermånad?

Ansökningsperioden kan också vara

  • en månad. Ansökningsperioden kan börja vilken dag som helst. Du ansöker till exempel om dagpenning för perioden tis. 7.3–ons. 6.4 och nästa gång för perioden tors. 7.4–tors. 6.5.
  • fyra kalenderveckor. Kalenderveckan börjar på måndag och slutar på söndag. Du ansöker till exempel om dagpenning för perioden mån. 6.3–sön. 2.4 och nästa gång för perioden mån. 3.4–sön. 30.4.

Kassan tar emot flest ansökningar i början av månaden och därför är också handläggningstiden för ansökningarna längst just då. Därför kan våra ansökningshandläggare rekommendera en annan ansökningsperiod än en kalendermånad om du har blivit helt arbetslös eller permitterad.

Du kan beställa en ansökningspåminnelse i avsnittet Inställningar under eKommunikation. På så sätt får du alltid ett e-postmeddelande när det är dags att skicka in följande ansökan om dagpenning.