Tiesitkö tämän päivärahan hakujaksoista?

Suurin osa päivärahan hakijoista tekee hakemuksensa kalenterikuukaudelta, eli hakujaksolta joka alkaa kuukauden ensimmäisestä päivästä ja päättyy kuukauden viimeiseen päivään. Tiesitkö, että hakujakson ei aina välttämättä tarvitse olla kalenterikuukausi?

Hakujakso voi olla myös

  • kuukauden pituinen. Hakujakso voi alkaa minä päivänä vaan. Haet päivärahaa esimerkiksi ajalta ti 7.3.–ke 6.4. ja seuraavan kerran ajalta to 7.4.–to 6.5. jne.
  • neljän kalenteriviikon pituinen. Kalenteriviikko alkaa maanantaina ja päättyy sunnuntaihin. Haet päivärahaa esimerkiksi ajalta ma 6.3.–su 2.4. ja seuraavan kerran ajalta ma 3.4.–su 30.4. jne.

Kassaan saapuu eniten hakemuksia kuukauden alussa, jolloin myös hakemusten käsittelyynottoaika on hakemusmäärän vuoksi pisin. Tästä syystä hakemuskäsittelijämme saattavat suositella sinulle muuta kuin kalenterikuukauden hakujaksoa, jos olet jäänyt kokonaan työttömäksi tai lomautetuksi.

Voit tilata eAsioinnin Asetukset-kohdasta hakemusmuistutuksen. Näin saat sähköpostiviestin aina, kun on aika lähettää seuraava päivärahahakemus.