Jäsenmaksu

Vuonna 2024 KOKOn jäsenmaksu on 63 euroa, eli 5,25 euroa kuukaudessa.

Jäsenmaksu maksetaan siltä ajalta, miltä jäsenyys on vuoden aikana voimassa. Maksu laskutetaan liittymiskuukaudesta alkaen ja se voidaan palauttaa jäsenyytesi päättyessä niiltä kalenterikuukausilta, jolloin et ole ollut jäsen.

Jäsenmaksu on kaikille samansuuruinen, ja se tulee maksaa, vaikka olisit työttömänä, äitiysvapaalla, hoitovapaalla, varusmiespalveluksessa tai opiskelijana. KOKOn jäsenmaksusta ei voi saada alennusta tai vapautusta (toisin kuin liiton jäsenmaksusta).

Jäsenmaksun suuruus vahvistetaan vuosittain marras-joulukuussa, ja uudesta jäsenmaksusta tiedotetaan KOKOn verkkosivuilla. Työttömyyskassa ilmoittaa maksetut jäsenmaksut suoraan verottajalle.

Suorajäsenten laskutus

Jäsenmaksulaskut lähetetään kassan suorajäsenille tammi-helmikuussa. Suorajäsenen laskutustavat ovat paperilasku (oletus) ja e-lasku.

Jos haluat vaihtaa paperisen laskun e-laskuun, tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. Valitse laskuttajaksi Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKO ja kirjaa yksilöintitiedoksi henkilötunnuksesi.

Voit hakea KOKOa oman verkkopankkisi laskuttajalistauksesta KOKOn virallisella nimellä (Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKO), nimen osalla tai y-tunnuksella (0116562-4). Lisätietoja e-laskusopimuksen tekemisestä saat omasta pankistasi.

Ammattiliiton kautta kassaan kuuluvien laskutus

Ammattiliiton kautta kassaan kuuluvien jäsenmaksut laskuttaa liitto. Ole siis tarvittaessa jäsenmaksuasioissa yhteydessä omaan liittoosi, jos olet KOKOn jäsen liiton kautta.

Poikkeuksena KEY:n ja Erton päivärahaa saavilta jäseniltä KOKO pidättää liiton ja kassan jäsenmaksun automaattisesti päivärahasta.

Osa ammattiliitoista antaa alennuksen tai ei peri lainkaan liiton jäsenmaksua ajalta, jolloin jäsen on työttömänä. Jos olet työtön ja KOKOn jäsen liiton kautta, tarkista omasta liitostasi, voitko saada alennuksen tai vapautuksen liiton jäsenmaksusta. Työttömyyskassat eivät saa luovuttaa jäsentensä työttömyystietoja, joten liittosi ei saa tietoa työttömyydestäsi KOKOsta.