8.6.2023

Työttömyysturvassa on aukko, josta palkkatyön ja yrittäjyyden yhdistävät henkilöt voivat pudota – paikataan se yhdistelmävakuutuksella

Juuri loppumetreillä olevissa hallitusneuvotteluissa yksi tärkeimmistä teemoista on Suomen työllisyyden kasvattaminen. Yhtenä keinona kaavaillaan heikennyksiä työttömyysturvaan.

6.4.2023

Työn merkityksellisyys heijastuu jäsenen parhaaksi

KOKOn uusi henkilöstö- ja palvelujohtaja Saara Aikio kirjoittaa blogissa merkitysajureista ja miten ne heijastuvat työhömme kassan jäsenten parhaaksi.

4.10.2022
Kuva, jossa neljä asiakkaan palautetta: "Olette hyviä! Sen voin kertoa kaikille ja joka paikassa.", "Saamani palvlu oli nopeaa, ystävällistä ja asiantuntevaa. Ensikertalaisena päivärahan hakijana se ilahdutti erityisesti. Kiitos paljon!", "Aikanaan kun jään eläkkeelle teille tulee ilmestymään kukkalähetys minulta, olen kyllä ollut niin tyytyväinen toimintaanne.", "Pysykään inhimillisinä

Hyvää Asiakaspalveluviikkoa!

Työssäni KOKO-kassan työttömyysturva-asiantuntijana parasta on asiakaspalvelu. Kaikki työ on vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa suoraan tai välillisesti, ja jokaisella osa-alueella toimimme asiakkaidemme eduksi. Asiakaspalvelu on asiakkaan ja asiakaspalvelijan yhteistyötä, jonka sujuessa molemmat ovat tyytyväisiä.

29.8.2022
Mies vaeltamassa luonnossa

Vuorotteluvapaa kiinnostaa nyt

KOKOn verkkosivuilla vuorotteluvapaa on kivunnut vuonna 2022 luetuimpien sisältöjen joukkoon. Osasyynä tähän huomiota herättävän vahvaan kiinnostukseen voi olla esimerkiksi eläkeiän nostaminen, joka pidentää työuria ja saa monen miettimään omaa jaksamistaan työelämässä.

12.5.2022

Tervetuloa chattailemaan!

Viime vuoden marraskuussa KOKO-kassan asiakaspalvelukanavat saivat uuden ulottuvuuden, kun eAsioinnissa startattiin henkilökohtainen chat-palvelu. Chatissa KOKOn jäsenet saavat nyt hoidettua monia asioita, jotka aiemmin hoidettiin puhelimitse tai sähköisen viestipalvelun kautta.

19.4.2022

KOKO huolehtii jäsenistään vaikeinakin aikoina

2020-luvun alkua ovat leimanneet isot ja odottamattomat maailmantapahtumat, joilla on merkittäviä talousvaikutuksia. Työttömyyskassana meidän tärkein tehtävämme on tarjota jäsenillemme toimeentulo työttömyyden tai lomautuksen kohdatessa.

4.10.2021

KOKOn asiakaspalvelussa tehdään merkityksellistä työtä

Lokakuun ensimmäisellä viikolla vietetään Asiakaspalveluviikkoa. Millaista on työarki KOKO-kassan asiakaspalvelussa? Mikä motivoi, mikä ilahduttaa? Kassalaiset kertovat.

24.8.2021

Kassan kesäkuulumisia ja vilkaisu syksyyn

Elokuu lähestyy loppuaan, koulut ovat alkaneet ja yhteiskunta on palaamassa arkeen kesälomien jälkeen. Nyt on aika luoda silmäys menneeseen kesään ja katsoa mitä uutta syksy tuo tullessaan.

21.5.2021

Blogi: Kiitos palautteestasi! Asiakkaan kokemus on KOKOlle tärkeä

Viime vuoden lopulla saimme työntäyteisen koronavuoden päätteeksi suuren ilon aiheen: haastavasta vuodesta huolimatta KOKOn asiakastyytyväisyystulokset olivat historiansa parhaat. Arkinen työmme oli jalostunut kyselyyn vastanneiden kokemuksissa kuulevaksi korvaksi, kullanarvoisiksi neuvoiksi, helppokäyttöisiksi palveluiksi ja tärkeäksi työttömyysajan toimeentuloksi.

8.3.2021
Kalenterin sivu

Blogi: Miksi käsittelytilanteen päivämäärä ei vaihdu? Faktoja kassan hakemuskäsittelystä

KOKO-kassan vuosi 2021 alkoi kiireisenä. Tammikuu on aina kassassa työntäyteistä aikaa; näin on ollut jo ennen koronaa. Moni määräaikainen työsuhde päättyy vuoden lopussa ja lomautukset ajoittuvat usein joulun ja vuodenvaihteen tienoille.

1.9.2020
Ihminen laskemassa taskulaskimella.

Blogi: Sovitellun päivärahan matematiikkaa

Osittainen työteko työttömyyden tai lomautuksen aikana kannattaa. Myös mielikuvat päivärahahakemusten käsittelyn hitaudesta sovitellun päivärahan tilanteissa ovat vanhentuneita. Miksi niin?

17.6.2020
Kolikkopino suurennuslasin takana pöydällä.

Blogi: Vastuullinen taloudenpito suojaa myrskyissä

Kirjoitin tammikuussa talous- ja työttömyystilanteen vaikutuksista KOKO-kassan talouteen. Silloin talouden taivaalla näkyi korkeintaan joitain tummia pilviä, ja nekin siinsivät vielä kaukana horisontissa. Koronapandemia käänsi tilanteen päälaelleen ja myrsky nousi hetkessä.