Kassan vaihtaminen

Voit vaihtaa työttömyyskassaa vain silloin, kun olet työssä. Et voi vaihtaa työttömyyskassaa ollessasi esimerkiksi työttömänä, kokonaan lomautettuna, hoitovapaalla tai opintovapaalla, vaikka työsuhteesi olisikin voimassa.

Jos siirryt kassasta toiseen 1 kuukauden kuluessa, säilytät toisessa kassassa kerryttämäsi työssäolo- ja jäsenyyskaudet. Jos 1 kuukauden siirtymäaika ylittyy, pitää sinun kerryttää työssäolo- ja jäsenyyskaudet uudelleen. Jäsenmaksu tulee maksaa edelliseen kassaan eroamisajankohtaan saakka.

Kuinka toimin?

Kun liityt KOKO-kassan suorajäseneksi, voit valtuuttaa KOKOn irtisanomaan edellisen kassan jäsenyyden. Erovaltuutus tehdään jäsenhakemuksen yhteydessä.

Liittojäsenyytesi sinun tulee päättää itse olemalla yhteydessä omaan ammattiliittoosi. Kun liityt KOKOn jäseneksi ammattiliiton kautta, voit valtuuttaa KOKOn irtisanomaan edellisen kassan jäsenyyden erovaltuutuslomakkeella.

Jos et halua antaa erovaltuutusta, lähetä ensin uuteen työttömyyskassaan jäsenhakemus. Kun olet saanut varmistuksen uudesta jäsenyydestä, lähetä eroilmoitus edelliseen työttömyyskassaan.

Jos siirryt KOKO-kassasta toiseen työttömyyskassaan kesken vuoden, voidaan loppuvuoden KOKO-kassan jäsenmaksu palauttaa. Toimita tällöin vapaamuotoinen kirjallinen jäsenmaksun palautuspyyntö eAsioinnin kautta, ja ilmoita pyynnössäsi pankkitilisi numero. Palautuspyyntö on toimitettava KOKO-kassaan 3 kuukauden kuluessa eroamisesta. Jos olet jäsen liiton kautta, voit pyytää palautusta liitostasi.