Kassan vaihtaminen

Voit vaihtaa työttömyyskassaa vain silloin, kun olet työssä. Eli et voi vaihtaa työttömyyskassaa ollessasi esimerkiksi työttömänä, kokonaan lomautettuna, hoitovapaalla tai opintovapaalla, vaikka työsuhteesi olisikin voimassa.

Jos siirryt kassasta toiseen 1 kuukauden kuluessa, säilytät toisessa kassassa kerryttämäsi työssäolo- ja jäsenyyskaudet. Jos 1 kuukauden siirtymäaika ylittyy, pitää sinun kerryttää työssäolo- ja jäsenyyskaudet uudelleen. Jäsenmaksu tulee maksaa edelliseen kassaan eroamisajankohtaan saakka.

Kuinka toimin?

Kun liityt KOKOn suorajäseneksi, voit jäsenhakemuksessa valtuuttaa KOKOn irtisanomaan edellisen kassan jäsenyyden.

Kun liityt KOKOn jäseneksi ammattiliiton kautta, voit valtuuttaa KOKOn irtisanomaan edellisen kassan jäsenyyden erovaltuutuslomakkeella.

Huomioithan, että KOKO ei voi päättää aikaisempaa liittojäsenyyttäsi puolestasi. Lähetä siis itse eroilmoitus aikaisempaan liittoosi.

Jos et halua antaa erovaltuutusta, lähetä ensin uuteen työttömyyskassaan jäsenhakemus. Kun olet saanut varmistuksen uudesta jäsenyydestä, lähetä eroilmoitus edelliseen työttömyyskassaan.

Jos siirryt KOKOsta toiseen työttömyyskassaan kesken vuoden, voidaan loppuvuoden KOKOn jäsenmaksu palauttaa. Toimita tällöin vapaamuotoinen kirjallinen jäsenmaksun palautuspyyntö eAsioinnin kautta, ja ilmoita pyynnössäsi pankkitilisi numero. Palautuspyyntö on toimitettava KOKOon 3 kuukauden kuluessa eroamisesta. Jos olet jäsen liiton kautta, voit pyytää palautusta liitostasi.