4.8.2023

Vuorotteluvapaa­järjestelmän hinta

Vuorotteluvapaajärjestelmästä ollaan todennäköisesti luopumassa, mutta mikä on sen todellinen hinta? KOKOn työttömyysturva-asiantuntija Katja haastaa järjestelmän lopettamisen perustelun säästösyillä.

21.7.2023

Kesälomakausi haastaa työttömyyskassan prosessit

Kesälomakauden lähestyessä työpaikoilla suunnitellaan kesälomia ja sitä, miten työpaikan pyörät pidetään pyörimässä lomien aiheuttamasta hetkellisestä henkilöstövajauksesta huolimatta. KOKOn etuusjohtaja Anna-Stiina kertoo blogissa, miten työttömyyskassassa varaudutaan kesälomakauteen, kun tiedetään, että "tilauskirjat" ovat täynnä.

16.6.2023

100 päivää – 100 lupausta

KOKOn henkilöstö- ja palvelujohtaja Saara pohtii tuoreimmassa blogissaan aikaansa KOKOssa ja lupausten antamista. "Julkisesti annettu lupaus on usein hyvä keino varmistaa, että sen toteuttaa. Ainakin karkkilakkoa lupaavat näin sanovat."

8.6.2023

Työttömyysturvassa on aukko, josta palkkatyön ja yrittäjyyden yhdistävät henkilöt voivat pudota – paikataan se yhdistelmävakuutuksella

Juuri loppumetreillä olevissa hallitusneuvotteluissa yksi tärkeimmistä teemoista on Suomen työllisyyden kasvattaminen. Yhtenä keinona kaavaillaan heikennyksiä työttömyysturvaan.

6.4.2023

Työn merkityksellisyys heijastuu jäsenen parhaaksi

KOKOn uusi henkilöstö- ja palvelujohtaja Saara Aikio kirjoittaa blogissa merkitysajureista ja miten ne heijastuvat työhömme kassan jäsenten parhaaksi.