Medlem i ETTK-kassan, välkommen som medlem i KOKO-kassan!  

ETTK-kassan fusionerades med Arbetslöshetskassan för högt utbildade KOKO den 1 januari 2024. Om du utan avbrott har varit medlem i ETTK är du nu medlem i KOKO-kassan.

Fusionen av kassorna kräver inga åtgärder av dig och den påverkar inte din rätt till utkomstskydd för arbetslösa.

Så här uträttar du dina ärenden med oss på KOKO

För dig som medlem i KOKO-kassan är det lätt att använda vår eKommunikation-tjänst. I E-tjänsten kan du skicka meddelanden och chatta med våra experter, ansöka om inkomstrelaterad dagpenning, skicka bilagor och uppdatera dina kontaktuppgifter. Du kan också beställa en påminnelse om att lämna in en dagpenningsansökan i e-tjänsten och ett betalningsmeddelande som textmeddelande.

Vi betjänar per telefon mån.-tors. kl. 10–15 och fre. kl. 10–13 på numret 09 4763 7600. Vid behov kan du också boka tid för ett möte, som sker på distans via Teams, med kundtjänsten. Du hittar mer information om hur du kan nå oss och undantagen i våra betjäningstider på sidan Kontaktuppgifter.

startsidan ser du handläggningstiden för ansökningarna om dagpenning.

Läs mer:

KOKO-kassans tjänster i ett nötskal

Ansök om arbetslöshetsdagpenning

Medlemsavgift

KOKO-kassans medlemsavgift är en årsavgift, som 2024 är 63 euro. Om du hör till kassan via ett förbund, fakturerar ditt förbund dig för medlemsavgiften i KOKO.

För de medlemmar som hör till ETTK-kassan, men inte till fackförbunden, och som har övergått från ETTK-kassan till KOKO-kassan postar KOKO fakturorna för 2024 under vecka 8.

Närmare information om medlemsavgifter, fakturering och medlemskap i KOKO-kassan finns under Medlemskap.

Info om KOKO

KOKO-kassan grundades 1969 och är med över 270 000 löntagare den näst största arbetslöshetskassan i Finland. Du hittar kassans stadgar och annan information om oss på sidan Information om KOKO-kassan.

Meddelande om fusion av kassorna: ETTK-kassan går samman med KOKO från början av 2024