Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassa sulautuu KOKO-kassaan

Suomen toiseksi suurin työttömyyskassa vahvistuu. Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassa (MMA-kassa) sulautuu Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKOon reilun vuoden kuluttua, 1.1.2021 alkaen.

KOKO-kassaan kuuluu 200 000 ja MMA-kassaan 15 000 palkansaajaa. 14 liittoa vakuuttaa jäsenensä KOKOssa.

– KOKO-kassalla on paras ammattiosaaminen korkeasti koulutettujen ansioturvan hoitajana. On hienoa saada joukkoon lisää huippuammattilaisia myynnin ja markkinoinnin alalta.  Asenteemme jäseniin on myös samanlainen: yhdessä saamme asiakastyytyväisyystutkimuksissa kassakentän korkeimpia arvosanoja, KOKOn kassanjohtaja Outi Mäki sanoo.

– KOKO-kassaan sulautuminen mahdollistaa MMA-kassan hyvän palvelutason jatkumisen alan uudistuessa voimakkaasti tulevina vuosina. Sulautumisen hyöty näkyy jäsenillemme esimerkiksi laajempina palveluaikoina, sanoo Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassan johtaja Antti Vienola.

– KOKO ja MMA ovat yhdessä vahvempia ja voivat kehittyä entistä paremmaksi työttömyysturvan toimeenpanijaksi ja työpaikaksi, Mäki perustelee.

Sulautuminen ei edellytä MMA-kassan jäseniltä mitään toimenpiteitä eikä heidän kerryttämäänsä työttömyysturvaan tai ansiopäivärahamaksatukseen tule muutoksia. Yhdistymisellä ei ole vaikutuksia myöskään KOKOn nykyisiin jäseniin. KOKO-kassa palvelee MMA-kassan jäseniä 1.1.2021 alkaen.

Sulautumispäätös vahvistettiin MMA-kassan edustajiston ylimääräisessä kokouksessa 9. marraskuuta ja KOKO-kassan ylimääräisessä kassankokouksessa 11. marraskuuta 2019.

KOKO-kassan jäsenet ovat korkeasti koulutettuja ylempiä toimihenkilöitä tai vastaavassa asemassa olevia palkansaajia. MMA-kassan jäsenet toimivat myynnin ja markkinoinnin tehtävissä. Heidän taustansa ja työehtonsa ovat hyvin samankaltaisia kuin KOKO-kassan jäsenillä. Kassoilla on käytössään samat asiointijärjestelmät.

Lisätietoja antavat:

Outi Mäki, kassanjohtaja, Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKO, outi.maki@kokokassa.fi

Antti Vienola, kassanjohtaja, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassa, antti.vienola@mma.fi

Lisätietoa MMA-kassasta: www.mma-kassa.fi