Haetko kesän lopulla ansiopäivärahaa ensimmäistä kertaa tai tauon jälkeen?

KOKO-kassan asiakaspalvelijoilta kysytään usein tähän aikaan vuodesta, miten menetellä, kun kesätyöt päättyvät, eikä uutta työtä ole tiedossa.

Jos jäät ensimmäistä kertaa työttömäksi kesän jälkeen, muista ilmoittautua TE-toimistoon työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä. Kahden viikon kuluttua voit lähettää ansiopäivärahahakemuksesi KOKO-kassan eAsioinnissa. Voit hakea päivärahaa kassasta, vaikka TE-toimisto ei olisi vielä antanut lausuntoa.

Jos olit työttömänä ennen kesätöitä eikä uusia töitä ole vielä löytynyt kesätöiden päättyessä, ilmoittaudu jälleen työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon. Aina, kun päivärahan hakemisessa on tauko, sen ajalta tarvitaan kassaan selvitys. Joten kun haet ansiopäivärahaa, lisää hakemukseen tarvittavat tiedot kesällä tekemästäsi työstä. Työsopimus ja palkkatiedot ajavat asian. Mikäli kyseessä on ollut toistaiseksi voimassa oleva työsuhde, toimita kassaan myös irtisanomisilmoitus.

Alla olevassa kuvassa on pikaohje ansiopäivärahan hakemiseen. Tarkemmat ohjeet ja tiedot mm. hakemukseen tarvittavista liitteistä löydät täältä.

KOKO-kassan toimiston asiakaspalvelupisteeseen voi kesätauon jälkeen varata taas aikoja 6. elokuuta alkaen. Puhelinpalvelumme on auki koko kesän, katso tarkemmat aukioloajat täältä.