KOKO-kassa: Olemme valmistautuneet monin tavoin tulevaan hakemusruuhkaan

Mediatiedote 2.4.2020

Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKOssa on varauduttu monin tavoin selvästi runsaampiin hakemusmääriin. ”Seuraamme edelleen tilanteen kehittymistä ja teemme lisää muutoksia työprosesseihimme. Henkilökuntaa on lisätty ja koulutetaan. Käymme myös aktiivista keskustelua ministeriöiden kanssa, jotta työttömyysetuuksien käsittelyyn saadaan kaikki mahdollinen helpotus myös lainsäädännön kautta”, kassanjohtaja Outi Mäki kertoo.

”Meillä KOKOssa hakemusten käsittelytilanne on tällä hetkellä hyvä, mutta koronatilanne tulee näkymään hakemusmäärien erittäin runsaana kasvuna parin viikon sisällä. Teemme kaikkemme, jotta käsittelyajat eivät venyisi liian pitkiksi.”

Mäki kertoo myös, että kassa on lisännyt viestintää niin omissa kanavissaan kuin taustajärjestöjensä kautta, jotta tarpeellinen tieto tavoittaisi jäsenistön mahdollisimman hyvin.

”Teemme hyvää yhteistyötä taustajärjestöjen kanssa myös tässä poikkeustilanteessa”, Mäki toteaa.

KOKO-kassassa työskentelee 80 henkeä, joista noin 60 hoitaa asiakaspalveluun ja päivärahahakemusten käsittelyyn ja -päätösten tekoon liittyviä tehtäviä. Kassa on Suomen toiseksi suurin työttömyyskassa, jossa on yli 200 000 korkeasti koulutettua jäsentä. Yhteensä 14 korkeakoulutettujen alojen ammattiliittoa vakuuttaa jäsenensä KOKOssa.