Hakemusten käsittelyajat pitenevät kevään edetessä

Koronatilanteen aiheuttama lomautusten ja irtisanomisten aalto näkyy myös KOKO-kassassa hakemusmäärien runsaana kasvuna.

Kassan käsittelytilanne on pysynyt viime viikkoina kohtuullisen hyvänä, mutta käsittelyajat tulevat väistämättä pitenemään. Huhtikuun alusta lukien kassaan on saapunut yli 6 700 ensihakemusta, joista yli 80 prosenttia liittyy lomautustilanteisiin. Saapuneiden hakemusten määrä on 13-kertainen viime vuoteen verrattuna.

KOKOssa on varauduttu monin tavoin hakemusmäärien kasvuun. Henkilökuntaa on lisätty ja kassan työtapoihin ja maksatusjärjestelmiin tehty muutoksia. Uusia työntekijöitä koulutetaan kaiken aikaa ja rekrytointeja tehdään vielä lisää. Kassalla on myös hyvä ja vakaa taloudellinen tilanne.

Tämän hetken arvion mukaan käsittelyajat saattavat kuitenkin kevään edetessä pidentyä yli kuukauteen. Normaalisti hakemukset käsitellään 1 -2 viikon kuluttua lähettämisestä. Hakemusten päiväkohtaista käsittelytilannetta voi seurata KOKO-kassan verkkosivujen etusivulla. Käsittelemme tällä hetkellä päiviä, jolloin ensihakemuksia on saapunut erittäin paljon. Tästä syystä sama saapumispäivä voi näkyä käsittelytilanteessa useamman päivän ajan.

Voit nopeuttaa oman päivärahahakemuksesi käsittelyä huolehtimalla, että hakemuksessasi on mukana kaikki tarvittavat liitteet.