Ajankohtaisia verokorttiasioita

Työttömyyskassat saavat helmikuussa voimaan tulevien uusien palkkaverokorttien tiedot suoraan verottajalta. Jos ansiopäivärahan ennakonpidätyksessä käytetään palkkaverokorttia, veroa pidätetään kuitenkin aina vähintään 25 prosenttia, vaikka korttiin merkitty veroprosenttisi olisi tätä pienempi.

Suosittelemme toimittamaan kassaan etuutta varten haetun muutosverokortin. Tällöin käytetään verokortin mukaista veroprosenttia, ja samalla varmistat oikean veroprosentin nimenomaan ansiopäivärahaasi. Jos mahdollinen korkeampi veroprosentti ei haittaa sinua, voit toki myös käyttää palkkaverokorttia.

Kun tilaat muutosverokorttia, ilmoita etuuden maksajaksi KOKO-kassa, niin verohallinto toimittaa korttisi suoraan meille kahden arkipäivän sisällä. Tarkemmat ohjeet muutosverokortin tilaamiselle löydät verohallinnon sivuilta.

Tammikuun päivärahamaksuissa käytetään edellisen vuoden veroprosenttiasi, ellet toimita erikseen verokorttia tammikuulle. Verokortin tulokertymä nollataan vuoden vaihtuessa.

Kassan maksujärjestelmä pidättää etuudesta veroa sen veroprosentin mukaan, joka on tiedossa hakemuksen käsittelyhetkellä. Jos esimerkiksi haet joulukuun päivärahaa tammikuussa ja päivärahasi maksetaan tammikuun aikana, käytetään tammikuussa voimassa olevaa veroprosenttia.

Tarkempaa tietoa ansiosidonnaisen päivärahan verotuksesta löydät täältä.

Ohjeet verohallinnon sivuilla: Näin tilaat verokortin palkkaa tai etuutta varten Omaverossa