Ajankohtaisia verokorttiasioita

Hanki etuutta varten määrätty muutosverokortti

Työttömyyskassat saavat helmikuussa voimaan tulevien uusien palkkaverokorttien tiedot suoraan verottajalta. Jos ansiopäivärahasi ennakonpidätyksessä käytetään palkkaverokorttiasi, veroa pidätetään aina vähintään 25 prosenttia, vaikka korttiin merkitty veroprosenttisi olisi tätä pienempi.

Suosittelemme hankkimaan muutosverokortin ”etuutta varten”. Tällöin käytetään verokortin mukaista veroprosenttia, ja samalla varmistat oikean veroprosentin nimenomaan omaan ansiopäivärahaasi. Jos mahdollinen korkeampi veroprosentti ei haittaa sinua, voit toki käyttää myös palkkaverokorttia.

Ilmoita verottajalle etuuden maksajaksi KOKO-kassa

Kun tilaat muutosverokorttia, ilmoita etuuden maksajaksi KOKO-kassa, niin verohallinto toimittaa korttisi suoraan meille kahden arkipäivän sisällä. Tarkemmat ohjeet muutosverokortin tilaamiselle löydät verohallinnon sivuilta.

Tammikuussa käytetään edellisen vuoden veroprosenttiasi

Tammikuun päivärahamaksuissa käytetään edellisen vuoden veroprosenttiasi, ellet toimita erikseen verokorttia tammikuulle. Verokortin tulokertymä nollataan vuoden vaihtuessa.

Kassan maksujärjestelmä pidättää etuudesta veroa sen veroprosentin mukaan, joka on tiedossa hakemuksen käsittelyhetkellä. Jos esimerkiksi haet joulukuun päivärahaa tammikuussa ja päivärahasi maksetaan tammikuun aikana, käytetään tammikuussa voimassa olevaa veroprosenttia.

Lue lisää: Ansiosidonnaisen päivärahan verotus

Ohjeet verohallinnon sivuilla: Näin tilaat verokortin palkkaa tai etuutta varten Omaverossa

Muutosturvarahan verotus

Jos haet muutosturvarahaa, lue sen verotuksesta Muutosturva-sivulta.