Hakemustyypit ovat ensi-, jatko- ja pikahakemus

Jos haet työttömyyspäivärahaa ensimmäistä kertaa tai jos edellisestä hakemuksestasi on yli 6 kuukautta, KOKO-kassan eAsiointi ohjaa täyttämään ensihakemuksen. eAsiointi ohjaa täyttämään jatkohakemuksen tai pikahakemuksen, jos olet hakenut päivärahaa puolen vuoden sisällä.

Pikahakemuksen voit lähettää, jos hakujaksojesi välissä ei ole hakematonta aikaa, tiedoissasi ei ole tapahtunut muutoksia ja olet kokonaan työtön tai lomautettu. eAsiointi ehdottaa sinulle nopeammin täytettävää pikahakemusta, jos sen edellytykset täyttyvät. Pikahakemus ei tule kassassa jatkohakemusta nopeammin käsittelyyn, vaan hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Hakemuksesi loppuun tulee liitelistaus tarvittavasta lisätiedoista, jos antamiesi tietojen perusteella tarvitsemme lisätietoja hakemuksesi käsittelemiseksi. Sinun ei tarvitse toimittaa uudelleen kassaan jo aiemmin lähettämiäsi tietoja, vaan ne löytyvät jo kassasta. Jos hakemuksesi käsittelyn yhteydessä ilmenee tarve lisätiedoille, hakemuksesi käsittelijä on yhteydessä sinuun.