Tältä sivulta voit lukea vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin koskien KOKOn jäsenyyttä. Lisää aiheesta: Jäsenyys
Kirjaudu eAsiointiin verkkopankkitunnuksillasi. Jos olet KOKOn jäsen, pääset tarkastelemaan tietojasi Omat tiedot -sivulta. Jos et ole KOKOn jäsen, ilmoittaa eAsiointi sen heti kirjautumisen jälkeen.
Uuden jäsenyyden tiedot päivittyvät liitoilta kassalle noin 1-2 kuukauden viiveellä. Voit tarkistaa jäsenyytesi tilan ottamalla yhteyttä liittoosi.
Et maksa. Jäsenmaksu laskutetaan liittymiskuukauden alusta alkaen.
Jos olet KOKOn suorajäsen, eli kuulut pelkästään kassaan, tai jos kuulut KOKOon Safa ry:n kautta, voit lähettää jäsenmaksutiedustelun KOKOlle eAsioinnista Viestit -sivulta.
Jos kuulut KOKOon liiton kautta (pois lukien Safa ry), voit tarkistaa jäsenmaksutilanteesi omasta liitostasi.
Kassan suorajäsenten laskutustavat ovat paperilasku (oletus) ja e-lasku. Voit halutessasi vaihtaa KOKOn paperilaskun e-laskuun tekemällä e-laskusopimuksen omassa verkkopankissasi.
Jos kuulut KOKOon liiton kautta, voit tarkistaa laskutusvaihtoehdot liitosta.
Kyllä, loppuvuoden jäsenmaksu voidaan palauttaa. Toimita tällöin vapaamuotoinen kirjallinen jäsenmaksun palautuspyyntö eAsioinnin kautta ja ilmoita pyynnössä tilinumerosi. Palautuspyyntö on toimitettava KOKOlle 3 kuukauden kuluessa eroamisesta. Jos olet jäsen liiton kautta, voit pyytää palautusta liitostasi.
Jos olet KOKOn suorajäsen tai kuulut KOKOon Safa ry:n kautta, tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. Valitse laskuttajaksi Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKO ja kirjaa yksilöintitiedoksi henkilötunnuksesi.
Jos kuulut KOKOon liiton kautta (pois lukien Safa ry), ota yhteyttä liittoon.
Vinkki: Voit hakea KOKOa oman verkkopankkisi laskuttajalistauksesta KOKOn virallisella nimellä (Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKO), nimen osalla tai y-tunnuksella (0116562-4). Tarvittaessa saat tarkemmat lisätiedot e-laskusopimuksen tekemiseen omasta pankistasi.
KOKOn jäsenmaksusta ei voi saada alennusta tai vapautusta (toisin kuin liiton jäsenmaksusta). KOKOn jäsenmaksu on kaikille samansuuruinen ja se tulee maksaa, vaikka olisit työttömänä, perhevapaalla, hoitovapaalla, varusmiespalveluksessa tai opiskelijana.
Ilmoita asiasta kirjallisesti sekä KOKOlle että liitolle. KOKOlle voit tehdä ilmoituksen lähettämällä viestin eAsioinnin kautta. Liitolle voit ilmoittaa asiasta joko liiton oman verkkopalvelun kautta tai sähköpostitse.
Ilmoita asiasta kirjallisesti sekä KOKOlle että liitolle. KOKOlle voit tehdä ilmoituksen lähettämällä viestin eAsioinnin kautta. Liitolle voit ilmoittaa asiasta joko liiton oman verkkopalvelun kautta tai sähköpostitse.
Voit kuulua KOKOon näiden 16 eri liiton kautta: Ammattiliitot
Opiskelijana voit liittyä työttömyyskassaan silloin, kun olet palkallisessa työsuhteessa. Kun kuulut kassaan, kerrytät töitä tehdessäsi itsellesi ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Jos et työllisty heti valmistumisen jälkeen, sinulla on mahdollisuus saada kassan maksamaa ansiopäivärahaa, joka on usein enemmän kuin Kelan maksamat työttömyysetuudet.
Jotta voisit saada ansiopäivärahaa, sinun on täytettävä työssäoloehto. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy olla kerryttänyt kassan jäsenyysaikana tietyn verran palkallista työhistoriaa. Kassaan kannattaa liittyä ajoissa, jotta ehdit kerryttää itsellesi työssäoloehdon. Lue lisää työssäoloehdon kerryttämisestä: Edellytykset ansiopäivärahalle
Huomioi, että jos olet jo kerryttänyt työssäoloehtoa (tehnyt työssäoloehdon täyttävää työtä kassan jäsenyysaikana) ja eroat välillä työttömyyskassasta, tätä jo kerryttämääsi työssäoloehtoa ei voida huomioida, kun liityt uudelleen kassan jäseneksi. Suositeltavaa voi siis olla, että pysyt kassan jäsenenä koko opiskeluaikasi, vaikka et tekisikään opiskelujesi ohella koko ajan töitä.
Ansioturvaa kerryttää kaikenlainen työssäoloehdon mukainen palkkatyö. Sinun ei siis tarvitse tehdä juuri omaan opiskelualaasi liittyvää työtä.