Tietoa hakemusten käsittelystä KOKO-kassassa

Päivärahahakemukset käsitellään pääsääntöisesti saapumisjärjestyksessä. Näet hakemusten yleisen käsittelytilanteen KOKO-kassan verkkosivujen etusivulla.

Hakemuksen käsittelyynottoaikaan vaikuttavat muun muassa kuukauden vaihe, hakemuksen liitteet, työskentely hakujakson aikana, TE-toimistosta saapunut uusi lausunto tai että päivärahasta pitää antaa uusi päätös. Jos hakemuksesi käsittelyn yhteydessä ilmenee tarve lisätiedoille, hakemuksesi käsittelijä on yhteydessä sinuun. On hyvä aina varautua vähintään 1-2 viikon hakemuksen käsittelyynottoaikaan, vaikka aiemmat hakemuksesi olisi käsitelty muutamassa päivässä.

KOKO-kassaan saapuu eniten hakemuksia kuukauden alussa, jolloin myös hakemusten käsittelyynottoaika on hakemusmäärän vuoksi pisin. Jos sinun ei ole tarpeen hakea ansiopäivärahaa kalenterikuukauden jaksoissa esimerkiksi päivärahan sovittelun vuoksi, voit valita jatkohakemusten hakujaksoksesi kuukauden tai 4 viikon jakson.

Koronakauden lomautusten ja irtisanomisten aiheuttamat suuret hakemusmäärät ovat pidentäneet KOKO-kassan käsittelyaikaa. Olemme pahoillamme viivästyksistä. Oman päivärahahakemuksesi käsittelytilanteen voit tarkistaa eAsioinnissa.

Helpottaaksemme ansiopäivärahaa hakeneiden asiakkaidemme tilannetta olemme alkaneet maksaa tietyin edellytyksin ennakkomaksua, jonka suuruus on 33,66 €/pvä. Jos sinulle maksetaan ennakkomaksua, saat ilmoituksen tekstiviestillä ja/tai sähköpostitse. Lue tiedote