KOKOn uratarinat

Henna – Työttömyysturva-asiantuntija

Kuka: Henna
Työnimike: Työttömyysturva-asiantuntija
Aloittanut KOKOlla: Syksyllä 2023
Vapaa-ajan lempitekeminen: Lenkkeily koiran kanssa, ryhmäliikuntatunnit, matkustaminen

Kuka sinä olet?

Olen Henna, työskentelen työttömyysturva-asiantuntijana palvelukeskuksen osastolla.

Tie KOKOlle

Henna aloitti uransa KOKOlla loppuvuodesta 2023 palvelukeskuksessa. Henna toi mukanaan KOKOlle valtavasti positiivista energiaa ja hän piristää päivittäin työkavereidensa arkea aurinkoisella olemuksellaan. Hänen työtehtäviinsä kuuluu pääasiassa asiakaspalvelu puhelimitse ja viesteillä sekä päivärahahakemusten käsittely.

Henna on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi vuonna 2021 ja kokee, että opinnoista oli hänelle valtavasti hyötyä nykyistä työtä ajatellen. Luonnollisesti kiinnostus yhteiskunnallisiin asioihin on julkisella sektorilla työskentelyssä olennaista, sillä se auttaa ymmärtämään lainsäädännön vaikutuksia ja tarjoamaan asiakkaille ajankohtaista ja relevanttia neuvontaa. Työttömyysturvaan liittyvät asiat ovat välillä monimutkaisia, ja esimerkiksi lakimuutokset tuovat omat haasteensa, joten tiedon sisäistäminen on ensiarvoisen tärkeää.

Aikaisempi kokemus hyödyttää

Henna on ennen uraansa KOKOlla työskennellyt laajasti erilaisissa tehtävissä julkisen sektorin palveluntarjoajilla, tarjoten esimerkiksi etuus- ja digineuvontaa, käsitellen oleskelulupahakemuksia sekä vastaten verotukseen liittyviin kysymyksiin. Aikaisempi työkokemus on syventänyt hänen osaamistaan ja parantanut hänen kykyään hahmottaa kokonaiskuvaa.

Mielestäni jokaisen kannattaisi myös jossain elämänvaiheessaan työskennellä asiakaspalvelutehtävissä, sillä se opettaa arvokkaita sosiaalisia taitoja ja kehittää kärsivällisyyttä.

Hennan mielestä tämänkaltaisessa työssä pärjää hyvin, jos löytyy aito halu auttaa toisia. Hänen laaja kokemuksensa erilaisista asiakaspalvelutehtävistä on osoittautunut korvaamattomaksi, ja juuri palvelualttiudestaan Henna saakin päivittäin kiitosta.

Tiimityön arvostus ja tehokas perehdytys

Meidän tiimi on tosi mahtava! Kaikilta uskaltaa kysyä apua ja meillä on hyvä henki. Tiimipalaverit palaavat juuri kesätauolta ja ihan odotan, että päästään taas yhdessä kokoontumaan etänä ja toimistolla.

Henna arvostaa suuresti hyvää työilmapiiriä ja kollegoidensa tukea. Hän korostaa, että perehdytys uusien työtehtävien alkaessa on elintärkeää; vaikka hänellä olikin aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä, työskentelytavat voivat vaihdella organisaatiosta riippuen, ja uuden oppiminen voi viedä aikaa. Hyvä yhteistyö ja positiivinen työilmapiiri kollegojen kesken ovat hänelle erityisen tärkeitä työssä.