Pikaohjeet lomautetuksi tai työttömäksi jäävälle

Jos jäät lomautetuksi tai työttömäksi:

  1. Ilmoittaudu TE-toimiston verkkopalvelussa työttömäksi työnhakijaksi heti ensimmäisenä työttömyys- tai lomautuspäivänä. Jos lomautus on toteutettu osissa, huolehdi siitä, että työnhakusi on voimassa jokaisen lomautusosion kohdalla.
  2. Hae ansiopäivärahaa KOKOn eAsiointi-palvelussa kahden viikon kuluttua työttömyyden tai lomautuksen alusta. Päivärahaa on haettava viimeistään 3 kuukauden kuluessa siitä päivästä, josta sitä halutaan maksettavan.
  3. Täytä hakemus huolellisesti ja liitä mukaan kaikki pyydetyt liitteet. Käsittelijämme ottaa yhteyttä, jos tarvitaan lisätietoja.
  4. Hae jatkossa ansiopäivärahaa jälkikäteen neljän viikon tai kuukauden jaksoissa.

Miten haen ansiopäivärahaa, infograafi, tiedot löytyvät tekstistä.

Päivärahahakemukseen tarvittavat liitteet

Katso tarkemmat ohjeet liitteistä kohdasta Päivärahahakemuksen liitteet.

Lisätietoa:

Tarkemmat hakuohjeet
Usein kysyttyä: Päivärahahakemuksen liitteet
Edellytykset ansiopäivärahalle
Tietoa lomautuksista
Tietoa hakemusten käsittelystä

Vastauksia muihin koronatilanteeseen liittyviin kysymyksiin

Voinko saada ansiopäivärahaa, jos sairastun? Mitä teen, jos sairastun työttömänä? Näihin ja moniin muihin koronaan ja työelämään liittyviin kysymyksiin löydät vastauksen KOKO-kassalta usein kysyttyä koronaviruksesta -artikkelista.

Otathan KOKOon yhteyttä vain yhden kanavan kautta

Jotta pääsemme käsittelemään asiaasi nopeammin, otathan meihin yhteyttä vain yhden kanavan kautta. Ennen yhteydenottoa kannattaa tarkistaa, löytyisikö vastaus tältä sivulta tai Usein kysyttyä -osiosta. Palvelemme puhelimitse ja sähköisesti, yhteystiedot löydät täältä: KOKO-kassan yhteystiedot

Jäsenyytesi voimassaolon voit tarkistaa eAsioinnista.

Määräaikaisia työttömyysturvaa koskevia lakimuutoksia

Koronatilanteen takia työttömyysturvaan on tehty monia määräaikaisia lakimuutoksia. Osa väliaikaisista muutoksista päättyi vuoden 2020 lopussa. Esimerkiksi ansiopäivärahan enimmäismaksuaika ei ole kulunut ajalla 1.7. – 31.12.2020, mutta 1.1.2021 alkaen enimmäisaika taas kuluu. Osa väliaikaisista muutoksista on vielä voimassa. Katso täältä päivitetty koonti työttömyysturvan väliaikaisista lakimuutoksista ja niiden voimassaolosta uusimpien muutosten myötä.

Artikkelia päivitetty 2.2.2021 (väliaikaiset lakimuutokset)